به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، بر اساس مصوبه جدید کمیسیون اقتصاد دولت و با هدف تشویق صادرات زعفران به صورت بستهبندی و بازگشت ارزش افزوده آن به داخل کشور، صادرات انواع زعفران فلهای و در بستهبندیهای بزرگ مشمول عوارض میشود که میزان عوارض صادراتی و نوع بستهبندی مشمول این تصویبنامه بزودی توسط وزیران عضو کمیسیون ماده (1) اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، تعیین خواهد شد. البته عوارض موضوع این بند یک سال پس از تصویب، اجرایی خواهد بود.
کمیسیون اقتصاد دولت همچنین در تصمیم مهم دیگری مقرر کرد جوایز صادراتی به صادرات انواع زعفران در بستهبندیهای بیش از 10گرم (بر اساس وزن خالص) تعلق نخواهد گرفت. بعلاوه، به صادرات پرچم زعفران و خامه یا کنج زعفران (قسمت سفید جداشده از کلاله قرمز رنگ زعفران) جایزه صادراتی تعلق نمیگیرد.
بدین ترتیب، جایزه صادراتی انواع زعفران در سالهای 1386 و 1387 در بستهبندیهای کمتر از 10گرم (بر اساس وزن خالص) متناسب با نوع وزن و محصول بستهبندی آن، تعیین شد که بر اساس آن، جایزه صادراتی انواع پودر زعفران در بستهبندی حداکثر 1 گرم مشمول 10درصد جایزه صادراتی، انواع پودر زعفران در بستهبندی بیش از 1 گرم تا 5 گرم مشمول 8درصد جایزه صادراتی، انواع پودر زعفران در بستهبندی بیش از 5 گرم تا 10 گرم مشمول 6درصدجایزه صادراتی،انواع زعفران در بستهبندی حداکثر 1 گرم مشمول 8درصد جایزه صادراتی ، انواع زعفران در بستهبندی بیش از 1 گرم تا 5 گرم مشمول 6درصد جایزه صادراتی و انواع زعفران در بسته بندی بیش از 5 گرم تا 10 گرم مشمول 4 درصدجایزه صادراتی شد.
بر اساس مصوبه دولت، درج مشخصات کامل محصول، شرکت بستهبندی کننده، تاریخ تولید و انقضای مصرف بر روی بستهبندی محصول و رعایت همه ضوابط و شرایط بستهبندی طبق استاندارد ملی ایران جهت صادرات الزامی است.
وزارت بازرگانی نیز موظف شد ضمن بررسی وضع بازار در دورههای شش ماهه در خصوص اصلاح، تمدید و یا تغییر این تصویبنامه پیشنهادات لازم را به کمیسیون اقتصاد ارائه نماید.
همچنین خروج زعفران به صورت غیرتجاری (تجارت چمدانی، مسافری و ملوانی) صرفاً در بستهبندیهای کوچک و مناسب مصرفکننده نهایی که کمتر از بستهبندیهای مشمول عوارض صادراتی این تصویبنامه هستند، فقط با جنبه غیرتجاری مجاز است. این تصویبنامه در 21/7/1387 از سوی پرویز داوودی معاون اول رئیسجمهور جهت اجرا ابلاغ شده است.
نظر شما